Blog

Com acabar amb els metalls pesats del teu organisme

Sovint sentim parlar dels metalls pesats al nostre organisme i el nociu que són per a la nostre salut. Però, sabem que són realment i com ens afecten? En aquest article et donem les claus per conèixer, prevenir i tractar els problemes de salut derivats dels metalls pesats en el nostre cos.

Què son els metalls pesats?

Els metalls pesats són elements químics que es troben de forma natural en tot allò que ens envolta. Van des de la inhalació de substàncies tòxiques de carburant, cosmètics, pintures o fum de cigarretes, al consum d’aliments –que contenen pesticides, insecticides o sulfat–.

El consum de productes alimentaris que contenen aquests elements és, sens dubte, una de les majors amenaces a les quals ens enfrontem. I és que, encara que sigui en petites dosis, l’exposició permanent a aquests metalls intoxica el nostre organisme de forma progressiva. Conèixer què comprem i què mengem és, en aquest sentit, cada vegada més important.

Els metalls pesats els podem acumular en diferents òrgans del cos. Els més comuns són els ronyons, el fetge, el cervell, i en menor mesura, els ossos i les tiroides. L’efecte d’aquests metalls fa que l’organisme no pugui treballar correctament i provoqui fatiga, falta de concentració, migranya o retenció de líquids, entre d’altres.

Principals metalls pesats: on els podem trobar?

  • Plom: pintures, canonades d’aigua, dolomites.
  • Mercuri: amalgames dentals, peixos, marisc, algues.
  • Níquel: maquillatge, amalgames dentals.
  • Alumini: utensilis de cuina, llaunes de conserva, paper d’alumini, antiàcids.
  • Arsènic: pesticides i insecticides.
  • Cadmi: fum de les cigarretes.
  • Coure: canonades de coure, sulfat de coure de les verdures i fruites.

Com eliminar els metalls pesats del nostre organisme?

En primer lloc, hem de conèixer si hi ha una concentració de metalls pesats en el nostre organisme i si el nostre cos està preparat per eliminar-los. T’expliquem tres passos que pots seguir si vols evitar la intoxicació de metalls en el teu cos:

Amb aquest tractament podem saber exactament quin metall pesat es troba en el teu cos i on està concentrat. Primer revisem la teva flora intestinal i l’estat dels òrgans que drenen i que s’encarreguen d’eliminar els residus (fetge, ronyó i sistema limfàtic), perquè, una vegada comencis el tractament, el cos elimini correctament l’excés de metalls. Després, testarem els metalls pesats un a un i descartarem les diferents zones on poden haver afectat per així poder combatre’ls.

  • Alimentació ecològica

Una alimentació el més natural possible evitarà que el nostre organisme segueixi acumulant metalls pesats, ja que l’alimentació és una de les principals causes de l’excés de metalls pesats en el nostre cos.

Per descomptat, els aliments que comprem passen totes les revisions i controls de sanitat que legalment existeixen. A més, els seus afegits (conservants i colorants, entre d’altres) estan dins dels marges que marca la llei. El problema radica que durant el dia no només ingerim aquest aliment, sinó molts més i el nostre cos va acumulant tots aquests afegits. Si comencem a filtrar i seleccionar quins aliments mengem i d’on provenen, el nostre organisme millorarà.

  • Complement d’alga Clorel•la

És el principal complement pel tractament dels metalls pesats ja que ajuda a la seva eliminació com també a la dels residus químics del cos gràcies al seu alt contingut en clorofil•la. A més, és ric en ferro, iode i vitamines. La ingesta d’aquesta alga pot arribar a ser molt beneficiosa pel nostre cos i els canvis es faran visibles en relativament poc temps, sobretot en la nostra energia vital i en la pell. Es recomana sempre llegir les instruccions d’ús i seguir les dosis recomanades.

Articles relacionats

Última revisión de la EFSA evaluando beneficios y riesgos de comer pescado Las españolas superan seis veces la media de mercurio europea
24 de juny de 2015 Articles , , , , , , , ,