Blog

Pateixes migranya? T’expliquem les causes i les possibles solucions per a conviure millor amb elles

Quan pateixes migranya tens aquell dolor tan intens que sembla com si el cap t’anés a explotar i tot et molesta. L’únic que desitges és estirar-te al llit a les fosques, en ple silenci, i intentar dormir perquè aquell martell desaparegui. Inevitablement, quan acaba l’episodi tenim, el que anomenem vulgarment, la ressaca de la migranya: un malestar general en què potser queda algun residu de dolor, on et segueix molestant la claror i algun volum de soroll. La durada de l’episodi varia en funció de cada persona, igual que la seva intensitat, obligant-te a interrompre la teva vida fins que tot això passa. En alguns casos, també apareixen nàusees i vòmits. El més curiós és que sovint la persona és capaç de preveure un nou episodi de migranya ja que té una alteració visual.

Quins factors influeixen en l’aparició de la migranya?

Tratamiento para las migrañas

  • Factors emocionals: èpoques de més estrès, preocupacions, ansietat, depressió i/o una mala adaptació a una situació de canvi.
  • Deficiències: de vitamines (en els vegetarians sobretot per causa de la B12), minerals, oligoelements i de l’enzim DAO (que no metabolitza bé la histamina creant-ne un excés).
  • Factors alimentaris: saltar-se àpats, problemes d’alimentació (intoleràncies alimentàries, sistema digestiu debilitat). Alguns aliments poden influir en el desencadenament d’episodis de migranya, i per tant caldria evitar-los. Uns exemples serien els estimulants (com la teïna o la cafeïna), l’alcohol, el tabac i la xocolata.
  • Altres factors: afecta més a les dones, ja que està vinculat a canvis hormonals (com la fase de l’ovulació), canvis d’horaris del son i excés de tensió cervical.

 

Quins mètodes poden ajudar a disminuir els episodis de migranya?

A través de la kinesiologia trobem les intoleràncies alimentàries, comprovem l’estat de la flora intestinal i quines deficiències (vitamines, minerals, oligoelements, etc. ) té el teu cos per poder equilibrar i millorar el teu benestar.

Es valora si hi ha un factor d’estrès i a partir de quan s’han començat a produir els episodis per saber exactament el desencadenant. Si a la persona li costa trobar l’arrel del problema, amb l’ajuda de la kinesiologia podem guiar-la. Per compensar aquest estrès, el més important és tenir una vàlvula d’escapament, com pot ser fer esport, per tal d’alliberar tensió i equilibrar-nos.

D’altra banda, a través de la reflexologia podal, podem alliberar la tensió en el nervi trigemin (localitzat en la cap) i les cervicals de manera distant; i un bon massatge en la zona cervical i ATM ens ajudarà a alliberar aquesta tensió i afavorir a la relaxació.

Per últim, s’aconsella dormir les hores justes i menjar sense excessos –tot i que no menjar també afavoreix al mal de cap-. A més, si l’activitat de l’enzim DAO és baixa, cal evitar els aliments amb histamina (formatge, embotit, peix i marisc) i els inhibidors de DAO com l’alcohol.

Cal tenir present en tot moment que a part de les possibles ajudes que us podem oferir, sempre són complementàries a les que ens ofereixi el metge, i sempre cal fer una exploració per descartar altres possibles causes d’aquests dolors.

Si voleu ampliar informació, us deixem alguns textos sobre la migranya, els seus efectes i les seves possibles solucions: http://ift.tt/1zrgvI5

3 de març de 2015 Articles , , , , ,